Urut-urutane macaki gandrung

Posted: 17 Maret 2012 in Gandrung
Tulis komentar…

Tulisan iki sun tujokaken kanggo dulur-dulur isun kang ono ring perantauan, supoyo sing keliru maning kadhung nganggo kelambine gandrung.
urut-urutane macaki gandrung yaiku :
~ Kawitan awake diluluri nganggo wedhak atal, terus maesi rai (wajah) kelawan pupuran, celak, lipen makene katon tambah ayu.
~ Pindo nganggo tapih (sewek) gajah uling kang disingseti nganggo sabuk (stagen)
~ Kaping telu ngang…go kembenan utawa diarani otok,
~ Kaping papat ilat-ilat dipasang, kadhung wis mari sembong dienggo kang diterusaken nganggo renggoan kain warna-warni kang kelire abang lan putih.
~ Kaping limo makene bangkikane katon mbangkik ngangguo pendhing (ikat pinggang terbuat dari logam), pendhing iki uga dienggo nyelempitaken kepet (kipas)
~ Kaping enem lengen kiwo lan tengen dipasangi kelat bahu kang gambare kupu-kupu, tangan digelangi, omprog dipasang lan nganggo kasut (kaos kaki),
~ Pungkasan nganggo sampur (selendhang)
Iku mau kahanan kelambine gandrung lan urut-urutane cara ndandani.Lihat Selengkapnya

SukaTidak Suka · · Ikuti KirimanBerhenti Mengikuti Kiriman · 10 Februari pukul 23:52

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s